Accessoires
06 mei 2006 - Ron Smeets

Navi PMP van ViliV

Vooralsnog is hij alleen bedoeld voor de Koreaanse markt, we zoals met zoveel van die 'exclusieve' Aziatische releases blijven we hopen. . .

De ViliV portable multimedia player met GPS Navigatie heeft op het eerste gezicht wel wat weg van een UMPC. Zelfs het display is met 7inch even groot. Alleen de naam vind ik op z'n minst wat ongelukkig gekozen: de N.70. Zal Nokia leuk vinden.

Qua specs is er één groot nadeel. Het grote display moet het doen met een resolutie van 480x234 pixels wat voor een scherm met een diagonaal van 17cm wat karig is. Bovendien is het een multimedia player, dus zou je er eigenlijk ook films op willen kijken. Dat kan wel, maar de kwaliteit zal niet echt super zijn.

Verder is het wel een compleet device. Voorzien van SiRF Star GPS navigator, MP3 en video player, foto viewing optie, afstandsbediening en ingebouwde stereo speakers. Als OS is gekozen voor WinCE 4.2.

Zoals gezegd, alleen in Korea te koop voor ca. 513 Euro.Gerelateerde links:
Nieuwe PMP van Maycom
Portable Navi met land- en zeekaarten
Goedkope Portable Multimedia Player van Nextar
Stijlvolle PMP van Jobo
100 Gieg Widescreen PMP
PDA met Navi of Navi met PDA
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.