Entertainment
25 september 2007 - Chris Bannink

NavBall: Voetbal game met GPS mobieltjes

The Saints introduceert NavBall - een GPS game die de virtuele en de echte wereld verenigt in een mobiele game.

Gisteren hoorde ik tijdens de elevator pitches bij Mobile Monday van NavBall. Een presentatie van 90 seconden die indruk maakte. Niet alleen op mij, maar op de hele zaal die NavBall tot winnaar (van o.a. 3 Picnic toegangsbewijzen) uitriep. NavBall is een mobiele GPS game, een teamsport geïnspireerd door de spelregels van voetbal. Ter gelegenheid van het Come Out & Play Festival dat 28 en 29 september plaatsvindt in Amsterdam zal NavBall voor het allereerst gespeeld worden.

Er zullen twee teams van elk elf spelers 45 minuten lang door de straten rennen om zoveel mogelijk virtuele goals te maken, de game wordt hiertoe op de mobiel geïnstalleerd. Een virtuele bal wordt in een virtueel doel geschoten door in de echte wereld, met je team een juiste schotformatie te vormen. Als er wordt geschoten door het team volgt er direct feedback en weet je of je raak of mis hebt geschoten. Gedurende de game wordt je ook op de hoogte gehouden van de score van het andere team.

De game is een initiatief van The Saints Content Creators om te laten zien wat er allemaal met GPS technologie mogelijk is. Het is namelijk geen toekomst meer; met de introductie door marktleider Nokia van mobiele telefoons met ingebouwde GPS is het startsein gegeven en zullen meer en meer mobieltjes hiermee worden uitgerust. Naast navigatie is deze functionaliteit voor veel meer doeleinden in te zetten, waarvan deze game een voorbeeld is.

NavBall beleeft zijn wereldpremiere tijdens het Come Out & Play Festival dat gehouden wordt tijdens het PICNIC ’07 event in Amsterdam. Het Urban Games Festival Come Out & Play komt oorspronkelijk uit New York, waarbij nieuwe spelvormen de stad tot een grote speeltuin omtoveren.

De maker van de game, The Saints Content Creators uit Amsterdam, specialiseert zich in het bedenken en maken van hoogwaardige en innovatieve mobiele software, die op een groot aantal types mobieltjes werkt. Eerder hebben zij de Lowlands Mobile Guide uitgebracht in samenwerking met Mojo Concerts.

Mensen met een Nokia N95, waarin GPS is ingebouwd, kunnen zich aanmelden om aanstaande vrijdagmiddag of zaterdagmiddag mee te spelen en zo deze unieke game zelf te ervaren. Surf naar NavBall voor meer informatie.

ps: ik heb persoonlijk geen mogelijkheid om hier aan mee te doen; maar wie dat wel heeft, laat vooral een reactie hieronder achter hoe het was. Ben benieuwd!Gerelateerde links:
Mobile Monday; The place 2b!
Nokia N95: verbazingwekkend licht maar toch te dik
Mobiele GPS games
Over de auteur: Chris Bannink