Geruchten
15 oktober 2012 - Ron Smeets

Native versie van Google Maps voor iOS6 in de maak?

Als we het bericht en de bijbehorende (wazige) kiekjes van Ben Guild mogen geloven dan is toch een (native) versie van Google Maps voor iOS 6 in de maak. Google liet eerder, bij monde van Eric Schmidt, al weten dat ze daar zelf niet mee bezig zijn, tenzij Apple bij hun aan zou kloppen.

De nieuwe Apple Maps kaarten en navigatie werken nog niet zo goed als je dat zou mogen verwachten. Daarom hopen veel iPhone 5 gebruikers dat het 'oude vertrouwde' Google Maps snel een terugkeer maakt in iOS 6. Via de webapp van Google Maps kun je het natuurlijk al op je iPhone 5 gebruiken, maar een native oplossing is natuurlijk veel handiger.

 Deze geruchten en afbeeldingen zouden dus kunnen duiden op een (spoedige) terugkeer van Google Maps in iOS 6. Hoe spoedig? Dat is nog niet duidelijk. Volgens Ben Guild is dit nog een Alpha versie. Die is vector-based, heeft multi-touch support, is super snel en is geschikt voor gebruik op het 4 inch iPhone 5 scherm, aldus Ben. De kiekjes:

Google-Maps-iOS6-rumor-b Google-Maps-iOS6-rumor-c Google-Maps-iOS6-rumor-a

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.