Accessoires
29 mei 2012 - Ron Smeets

Nano technologie kan toekomstige Nokia's waterdicht maken

Bij Nokia Lab's werken ze aan veel nieuwe (leuke) ontwikkelingen. Waterschade is nog altijd een van de meest voorkomende telefoon 'killers'. Om nog maar te zwijgen van de vele garantie verzoeken die door reparateurs en fabrikanten af gedaan worden met de melding 'geen garantie want waterschade'.

De superhydrophobic coating van Nokia Lab's is knappe toepassing van nano technologie op de ontwikkeling van mobiele telefoons. In de toekomst zou waterschade, bij Nokia's in ieder geval, dus wel eens tot het verleden kunnen behoren. Een videodemo:

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.