Nieuws
02 januari 2012 - Ron Smeets

Namaak Siri for Android snel uit de Android Market gehaald

Vlak voor nieuwjaar is een namaak Siri for Android app heel even in de Android Market beschikbaar geweest. Nadat de applicatie, die de schijn opwekte dat het een 'officiele' Android versie van Siri was, door Google uit de Android Market gehaald.

Bovendien werd de maker, Official App, bestraft met het offline halen van hun enige andere app, Pinterest.

Volgens The Next Web is de fake Siri app zo'n 1000 keer gedownload (en geinstalleerd) in de paar uur dat hij online stond. Op zich een prima actie van Google om dit soort namakers snel offline te halen.

Siri-Fake-Android-Screens 

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.