Entertainment
17 februari 2014 - Ron Smeets

Namaak Flappy's worden afgeschoten

Ruim een week na de dood van het origineel zijn vele honderden namaak Flappy Birds opgedoken. Natuurlijk, populaire (mobiele) games hebben altijd te maken met het fenomeen dat andere ontwikkelaars op het succes willen meeliften. Kijk maar naar het grote aantal 'Candy Crush' en Angry Birds look-a-likes die de afgelopen jaren verschenen.

In het geval van de namaak Flappy's hebben Google en Apple echter besloten om daar een stokje voor te steken. Die worden namelijk in grote getalen door beide winkels afgeschoten.

Op zich is er wel iets voor te zeggen dat de vele meeliftende namakers geblokkeerd worden en het zal ook zeker niet voor het eerst zijn dat Google en Apple dit doen, maar nu is het wel gelijk groot nieuws. Wat vinden jullie van deze actie? Een goede zaak of zeggen jullie "laat maar komen die nep-Flappy's"? ;-)

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.