Accessoires
04 december 2006 - Ron Smeets

Namaak Apple

Dat de iPod Nano en andere populaire gadgets en toestellen nagemaakt worden, meestal door Chinese fabrikanten, is natuurlijk geen nieuws meer.

De maker van deze nep-Nano (Frans) gaat echter wel een stapje verder. Zoals op de foto's (meer na de klik) duidelijk te zien is hebben ze er alles aan gedaan om hem zoveel mogelijk op een echte Nano te laten lijken.

Behalve de look-and-feel heeft ie echter ook het 'originele' Apple logo meegekregen en zelfs de 'kleine lettertjes' zijn tot in detail gekopieerd.

Het enige zichtbare verschil is het feit dat deze Aziatische namakers het niet voor elkaar gekregen hebben om ook het bekende Apple scrollwheel na te maken. Dat was toch net effe teveel gevraagd. Zowel kwa techniek als uit kostentechisch oogpunt denk ik dan!Gerelateerde links:
Tweede generatie Nano ook gekloond
Fake iPhone van Apple Remote
Ouderwetse Nano kloon
De zoveelste...
Nog een Apple 'HobbyBob' ripoff
Turkse iPod's gespot
Pico: de Nano kloon van LuxPro
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.
Warning: include(cookie_banner.php): failed to open stream: No such file or directory in /data/ftp/home/www.dutchdo.nl/html/shop/x/mc/footer_mc.php on line 314 Warning: include(): Failed opening 'cookie_banner.php' for inclusion (include_path='.:/usr/share/php:/usr/share/pear') in /data/ftp/home/www.dutchdo.nl/html/shop/x/mc/footer_mc.php on line 314