Nieuws
20 december 2005 - Ron Smeets

Naar het theater? GSM in de garderobe!

Als het aan de vereniging van theater exploitanten ligt kan er straks in Amerikaanse theaters niet meer gebeld worden.

In een verzoek aan de FCC vragen ze namenlijk om toestemming voor het 'blokkeren' van GSM signalen toe te staan. Dergelijke stoorzenders worden al gebruikt in diverse ziekenhuizen over de hele wereld, maar in de VS zijn ze, op enkele uitzonderingen na, niet legaal.

Er zijn overigens al theaters die de bezoekers bij binnenkomst vriendelijk, doch dringend verzoeken hun GSM, samen met hun jas, bij de garderobe af te geven.

De CTIA heeft overigens al laten weten direct in beroep te zullen gaan tegen elke vorm van GSM-jamming, mocht de FCC dat toestaan. De CTIA vindt dat het blokkeren van GSM's in strijd met de wet is omdat het gebruikers belet te bellen (of gebeld te worden) in noodgevallen.Gerelateerde links:
Ban op GSM's in Australische gevangenissen
Camphone jamming
GSM-verbod in Schotse bioscopen
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.