Nieuws
22 oktober 2007 - Ron Smeets

Naambellen via Wixi 1894

Dit persbericht rolde vanochtend in onze mailbox. Volgens mij een overbodige, en dure, service waar niet veel (mobiele) bellers op zitten te wachten. Oordeel zelf maar.

Nederlandse telefoonnummers krijgen een naam met Wixi 1894. Vandaag introduceert nummer informatiedienst Wixi doorverbinden op basis van Wixi trefwoorden. Het trefwoord is de naam die de Wixi gebruiker zelf bedenkt voor zijn telefoonnummer.

Bellers onthouden een naam makkelijker dan een nummer. Wixi 1894 verbindt door na het inspreken van het Wixi trefwoord. Voor de herkenning van het trefwoord gebruikt Wixi 1894 computersystemen. Deze dienst is aanvullend op de nummer informatiedienst van Wixi 1890 met telefonisten.

De initiatiefnemers beroepen zich op resultaten uit een onderzoek waaruit blijkt dat consumenten de bereikbaarheid van bedrijven en merknamen via een makkelijk herkenbaar telefoonnummer waarderen. De tevredenheid van consumenten neemt toe bij een telefoonnummer met een naam, aldus Wixi.

De kosten voor de doorverbindservice bedragen 20 cent per minuut en dan neem ik aan dat die kosten alleen in rekening gebracht worden tot het moment dat de doorverbinding tot stand gekomen is, maar daarover is het persbericht niet helemaal duidelijk.

Met 20 cent per minuut benadert Wixi 1894 het tarief van bellen naar een mobiel nummer. De dienst is ook bereikbaar met het nummer 1890. De Nummer informatiedienst Wixi 1890 is primair voor het opvragen van telefoonnummers en doorverbinden door telefonisten.Gerelateerde links:
Man belt 37.760 keer met '118' diensten
Mobiele belkosten dragen bij aan faillisementen?!
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.