Nieuws
26 februari 2006 - Ron Smeets

Naaktfoto's in ruil voor beltegoed

In Nederland is de afgelopen week de nodige ophef ontstaan omtrent een rapport van de Amsterdamse GG&GD waarin de zorg uitgesproken wordt voor het feit dat tieners steeds makkelijker uit de kleren gaan in ruil voor beloningen zoals beltegoed of eten.

Zoals blijkt uit dit bericht uit Engeland zijn de Nederlandse bevindingen niet uniek.

Daar is deze week een man veroordeeld die zich voordeed als een 14-jarige jongen en diverse meisjes tussen de 14 en 16 jaar via hun mobieltje vroeg om (naakt)foto's van zichzelf naar hem te MMS-en in ruil voor beltegoed.

De dader, Gary Canham, zit momenteel al een straf uit vanwege het aanranden van een meisje van onder de 16 in 2002 en kreeg voor zijn nieuwe daden 4 maanden extra celstraf opgelegd.

Op zijn telefoon werden een dertigtal foto's gevonden van tienermeiden in diverse (erotische) poses.Gerelateerde links:
Gebruik MMS in Engeland fors gestegen
Tieners verkopen wiet per MMS
MMS foto's als bewijsmateriaal
Meiden pesten en chanteren via SMS
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.