Accessoires
21 oktober 2005 - Ron Smeets

Naaien met je mobieltje

Brother, dat behalve printers natuurlijk ook nog andere producten maakt, doet met de Bluetooth naaimachine een ultieme poging om er een high-tech gadget van te maken.

De nieuwe Innovis naaimachines kunnen zowel via USB via de PC als Bluetooth via mobiele devices aangestuurd worden. Het is de bedoeling dat op die manier straks iedereen de meest 'fashionable' (of kinky, wat jij wil!) kleding zelf kan maken zonder enige kennis van de kunst van het naaien.

De patronen kunnen op de PC met speciale software worden ontworpen (of gedownload natuurlijk) en vervolgens naait het apparaat via Bluetooth de juiste stoffen op de juiste manier aan elkaar.

Hopelijk komen ze dan ook met een oplossing voor het knip en meetwerk, want volgens mij (en mijn nichtje is mode-ontwerpster) is dat nou net het moeilijkste van het naaiproces! Maar goed, het is een begin.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.