Nieuws
09 november 2017 - Ron Smeets

Na Pokémon Go komt Harry Potter: Wizards Unite Niantic kondigt een nieuwe Augmented Reality game aan

De populariteit van Pokémon Go lijkt definitief op z’n retour. De tijd dat miljoenen kids én volwassen twintigers en dertigers met hun smartphone als Pokéball door de straten schuimden op zoek naar Pokémon, die allemaal gevangen moesten worden, is voorbij. Maar, wees gerust, als het aan Niantic ligt lopen we binnenkort massaal met onze smartphone als toverstok, onszelf Harry Potter wanend, door straten en buurten op zoek naar Voldemort, de Vuurbeker of een wijze steen ;) Niantic, de maker van AR games, geeft nog geen details vrij maar Harry Potter: Wizards Unite moet de volgende Augmented Reality gamehit worden.

Daarvoor heeft Niantic een samenwerking met Interactive Entertainment en WB Games, beiden van Warner Bros, opgetuigd. Het enige dat de makers van deze game nu al kwijt willen over de spelerservaring, behalve dat de wereld natuurlijk weer het speelveld wordt, is dat spelers toverspreuken moeten leren, en gebruiken, om het zowel alleen als in teamverband op te kunnen nemen tegen monsters en andere vijanden. Er zullen ook bekende Harry Potter personages in de game te zien zijn. En dat is vooralsnog alle informatie die Niantic wil prijsgeven. Wanneer de Harry Potter game beschikbaar komt is nog niet bekend.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.