Toestellen
29 december 2014 - Ron Smeets

Na Nokia nu ook LG smartphones in de schappen van de Aldi Helaas nog steeds niet bij de Nederlandse vestigingen van de Duits-Oostenrijkse super

In Nederland zijn smartphone kopers die hun geluk bij de Aldi beproeven gebonden aan de Wolfgang's. Bij onze zuider- en oosterburen liggen echter met regelmaat ook andere merken in de schappen van de Duits-Oostenrijkse super.

Na diverse Nokia modellen is het in de Duitse Aldi's nu de beurt aan de LG L Bello. Die goedkope Koreaanse smartphone ligt daar vanaf deze week in de schappen voor een prijs waar je hem bij de concurrent, zowel on- als offline, nog niet gaat vinden; 149 Euro. Da's niet veel geld voor deze 5 inch smartphone met een 1.3 Ghz quad core processor, 8 megapixel camera, 8GB geheugen (plus microSD), Android KitKat en een fikse 2540 mAh accu. Nu was de LG L Bello al niet zo duur met een adviesprijs van 189 Euro, maar de Duitse Aldi aanbieding is toch behoorlijk scherp.

OK, de Aldi is wellicht niet de allereerste offline winkel waar je aan denkt als je op zoek bent naar een nieuwe, betaalbare, smartphone, toch? Misschien wel als ze hier in Nederland naast de Wolfgang's ook eens zouden beginnen met het uitbreiden van het assortiment met andere, bekendere, merken. Zeker als die dan, net als in Duitsland, goedkoper aangeboden worden dan bij alle concurrenten.

Aldi Süd

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.