Nieuws
08 november 2006 - Ron Smeets

Na gelul nu ook ‘SMS’ in de ruimte

Het spreekwoordelijke ‘gelul in de ruimte’ krijgt er een moderne variant bij: ‘SMS in de ruimte’. Met dien verschil dat de SMSjes echt de ruimte in gaan, Sterker nog, je krijgt er foto van je SMSje in de ruimte als bewijs teruggestuurd.

Klinkt onwaarschijnlijk, of niet? Toch zou het wel eens werkelijkheid kunnen worden. Tometaxy.net heeft namelijk plannen om een satelliet te lanceren die niet veel groter zal zijn dan een tennisbal en voorzien is van enkele kleine displays en de nodige apparatuur voor het ontvangen van SMSjes en het maken en verzenden van foto’s. En dit alles op een hoogte van enkele tientallen kilometers boven het aardoppervlak.

Als het systeem werkt, dan kun je een SMSje de ruimte in sturen. Het bericht wordt dan getoond op de externe display van de satelliet. Het display, met daarop het berichtje en op de achtergrond de aarde, wordt vervolgens gefotografeerd en die foto naar de verzender teruggestuurd.

Om het nog leuker te maken kunnen er ook foto’s naar de satelliet worden gestuurd die dan op dezelfde manier verwerkt worden en retour komen naar de mobiele telefoon van de afzender.Gerelateerde links:
iPod from Space: vroege 1 April grap
Volg je post per SMS
Reizigers vaker per SMS geinformeerd
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.