Toestellen
23 juni 2015 - Ron Smeets

Na dual, quad, hexa en octa is het nu de beurt aan de deca-core processor Eerste smartphone met de 10-core MediaTek Helio X20 processor komt uit China

Processors van MediaTek stonden tot voor kort met name bekend als de 'goedkopere' oplossing voor fabrikanten. Sinds Qualcomm kampt met oververhitting en MediaTek zijn Helio X20 chip met 10 rekenkernen (deca core) onthulde is de belangstelling voor de toepassing van processors van deze Aziatische fabrikant in high-end toestellen echter flink toegenomen. LG, Sony, ZTE en Huawei zijn maar een paar voorbeelden. Wat MediaTek betreft gaat de processorstrijd vrolijk door; van dual-, quad-, hexa- en octa- nu dus naar deca core. Bovendien denkt MediaTek geen 'warmteproblemen' te zullen ondervinden met de deca core X20.

De eerste smartphone die voorzien gaat worden van de gloednieuwe Helio X20 deca core processor wordt hoogstwaarschijnlijk een toestel van een bij ons relatief onbekend merk; de Elephone P9000. Dat toestel wordt, zo luiden de nog onbevestigde geruchten, eind oktober onthuld. Als de informatie op de afbeelding hieronder klopt dan zit daar dus de deca core rekenchip in, samen met 4GB RAM, 32GB intern geheugen, een 5.5 inch full HD scherm, 20.7 megapixel camera, 8 megapixel selfie cam en een 3100 mAh accu. Het prijskaartje van de nieuwe Elephone zou rond de 500 dollar gaan bedragen.

Op zich ben ik natuurlijk wel benieuwd naar de prestaties van de deca core MediaTek processor, maar ik denk niet dat ik daarvoor een Chinees toestel ga importeren. Nee, dan wacht ik wel even op de eerste LG, Sony of Huawei ;)

Bron (Chinees)

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.