Geruchten
25 november 2015 - Ron Smeets

Na Android OS straks ook Samsung processors voor BlackBerry? Benchmark bewijst dat de Canadese fabrikant Koreaanse processor test

Nadat BlackBerry haar eerste smartphone met een niet eigen OS onthulde lijkt het er nu op dat de Canadese fabrikant ook overweegt om Koreaanse processors te gaan gebruiken. Online zijn benchmark resultaten opgedoken waaruit blijkt dat BlackBerry momenteel een Samsung Exynos processor aan het testen is. Om precies te zijn gaat het om de Exynos 7420 die we natuurlijk ook kennen van de Galaxy S6 modellen.

De vraag is natuurlijk ook in welk toestel BlackBerry deze Koreaanse processor aan het testen is. Uit de specs blijkt het het in ieder geval niet de Priv is want er wordt melding gemaakt van een 5.1 inch (en dus niet 5.4) QHD display. Verder is te zien dat het toestel voorzien is van 3GB RAM, 32GB intern geheugen, een 15 en een 5 megapixel camera en Android 5.1.1. Lollipop.

Het is overigens niet de eerste keer dat BlackBerry en Samsung aan elkaar 'gekoppeld' worden. Voor de zomer ging het gerucht dat de Canadezen en Koreanen een samenwerking overwogen op software gebied.

Het moge duidelijk zijn dat BlackBerry verwoede pogingen doet om haar smartphones weer populair te maken. Het is nog te vroeg om te beoordelen of komst van het eerste Android toestel, de Priv, daar al aanleiding toe geeft. Zoveel smartphone gebruikers, behoudens de verstokte BlackBerry 'addicts', zitten volgens mij niet meer te wachten op een smartphone met een slide-out qwerty toetsenbord. Wellicht dus dat BlackBerry met de Vienna, die een iets modernere uitstraling heeft maar officieel nog niet bestaat,meer succes zal hebben. De tijd zal het leren.

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.