Accessoires
09 april 2009 - Ron Smeets

N97 kompas demo

Steeds meer mobiele toestellen met een GPS ontvanger worden ook uitgerust met een kompas. Handig (en eigenlijk onmisbaar) bij functies als voetgangersnavigatie waarbij het toestel zich met zeer geringe snelheid voortbeweegt waardoor het voor de standaard GPS ontvanger lastig wordt om een fix te houden op de juiste richting.

Maar ook voor nieuwe features als Point & Find is een kompas, voor dezelfde reden, onontbeerlijk. Zie hieronder een demo van het digitale kompas van de Nokia N97.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.