Toestellen
01 februari 2007 - Ron Smeets

N95 wordt dé smartphone van 2007

Dat is een van de opvallendste conclusies uit All About Symbian's preview van de Nokia N95.

Behalve dat men onder de indruk was van de extreem complete specs en features van Nokia's nieuwe vlaggenschip, baseert de previewer bovenstaande stelling met name op het feit dat de N95 bijzonder compact is en zelfs lichter aanvoelt (en is) dan dat hij lijkt.

Tot nu toe waren smartphones met vergelijkbare specs (voor zover die er al zijn) over het algemeen groot, zwaar en onhandelbaar voor de gemiddelde mobiele beller. Kortom, geen toestellen die je makkelijk in je (binnen)zak stopt zonder dat je scheef gaat lopen.

Andere pluspunten van de N95 uit de preview van All About Symbian:

- zeer goede geluidskwaliteit van de ingebouwde speakers

- gebruiksvriendelijkheid van de navigatiesoftware

- SIP functie (voor VoIP gesprekken)Gerelateerde links:
Nokia N95 eind Maart in Nederland te koop
Nokia N95 volop aanwezig op de CES
Eerste 5 megapixel foto van de N95 online
Nokia N95 al te koop?!
Nokia N95 komt eraan
Nokia N95 review: 'Wow! What a phone!'
Nokia N95: 5MP cam slider met GPS
Nokia N95 commercial
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.