Toestellen
17 augustus 2006 - Ron Smeets

N93 volgt N90 op als Media Phone van het jaar

De in juli uitgebrachte Nokia N93 is door de EISA, de organisatie van de verzamelde Europese multimedia pers, uitgeroepen tot Media Phone van 2006 - 2007.

Daarmee lost de N93 de N90 af die de prestigieuze award vorig jaar in de wacht wist te slepen. Twee van de doorslaggevende factoren voor de keuze was volgens de jury de kwaliteit van de 3.2 megapixel camera en de zeer goede en uitgebreide muziekfuncties.

De Nokia N93 is een multimedia computer op handformaat, aldus de jury. Met die laatste uitspraak zal vooral Nokia zelf bijzonder blij mee zijn. De Finse toestelmaker verbiedt haar personeel al sinds enkele maanden het gebruik van de term 'mobiele telefoon' voor diens producten en noemt haar toestellen sindsdien 'multimedia computers'.Gerelateerde links:
Nokia verbiedt het woord 'telefoon'
Nokia N90 Media Phone van het jaar
Nokia N93: de beste camphone ooit!
Bruisende Nokia N-Series party in de Escape
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.