Toestellen
21 september 2005 - Ron Smeets

N91 niet onder de kerstboom

Nokia heeft besloten de lancering van de langverwachte N91 3G smart- en musicphone uit te stellen tot het eerste kwartaal van 2006.

De officiele reden is dat men er zeker van wil zijn dat het toestel precies dat doet wat men er van verwacht. In dit geval betekent het dat men nog enkele functies , waaronder Microsoft's PlayForSure kopieerbeveiligings software, wil inbouwen.

Met 4Gb opslagcapaciteit, standaard WiFi en 3G functies kun je er vergif op innemen dat de N91 een gedegen concurrent gaat worden voor andere musicphones zoals de ROKR en Nokia's eigen 6630.

Jammer voor diegenen die hem al op hun sinterklaas- en kerst verlanglijstjes hadden staan.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.