Nieuws
21 oktober 2008 - Ron Smeets

N8W8, handig of overbodig?

Via de mail werd ik getipt om eens naar dit initiatief te kijken. N8W8 is een SMS service voor het uitgaansleven in Amsterdam en binnenkort ook in andere steden.

Het idee is dat wanneer je op zoek bent naar een avondje vertier in een van de vele disco's en clubs in de stad waar je op dat moment vertoeft je met één simpel SMSje te weten kunt komen wat er op dat moment te doen is, welke DJ's er draaien en zelfs wat de entreeprijs is.

Het enige dat je daarvoor hoeft te doen is een SMSje met daarin TO CLUB [CLUBNAAM] te sturen naar shortcode 1008 en je ontvangt binnen enkele ogenblikken een antwoord SMS retour met daarin de betreffende info. Weet je nog niet naar welke Club of Disco je wilt gaan dan SMS je TO CLUB ALL naar hetzelfde nummer om een overzicht (en informatie) te ontvangen van alle Clubs waar die avond wat te doen is.

De info SMS kost je 90 cent en je krijgt maximaal 1 SMS per zoekopdracht retour. Is er in de betreffende club niets te doen ontvang je toch een SMSje dat dan weliswaar maar 45 cent kost. Op drukke avonden kan het ook gebeuren dat je na de zoekopdracht TO CLUB ALL twee SMSjes ontvangt die dan elk 60 cent kosten.

Ik neem aan dat op het moment wanneer er meerdere steden aangesloten worden bij deze service je ook nog de plaatsnaam aan het bericht zult moeten toevoegen, maar daarover zegt de website op dit moment nog niets.

Klinkt als een leuke service. Het is in ieder geval geen slinkse manier om je tot een vervelend (en duur) abonnement te verleiden dus dat is een pluspunt. De bedenkers die zichzelf BOA (Bureau Ongevraagd Advies) hadden overigens wel iets beter mogen nadenken over hun motto: "Het ongevraagd advies is ons devies" kan door menigeen namelijk wel de indruk wekken dat het mogelijk toch een SMS-SPAM-achtige activieit is.

Omdat ik zelf inmiddels (als 40 plusser ;-)) niet meer bijzonder actief in het Club- en Disco leven ben wil ik graag van onze lezers horen (of lezen) wat jullie van dit initiatief vinden. Handig of overbodig? En komt het vaak voor dat jullie min of meer besluiteloos door Amsterdam banjeren zonder te weten in welke club wat te doen is en waar jullie die avond of nacht willen gaan feesten? Met andere woorden: voorziet deze service in een serieuze behoefte of is het een overbodig initiatief?

Ik zie in ieder geval ook al enkele spin-offs voor me: WeekendW8 of DagW8 voor als je met vrouw en/of kids op zaterdag of zondag eropuit wilt en niet weet wat er in de buurt van de stad of in de provincie waar je op dat moment bet te doen is.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.