Toestellen
30 november 2007 - Ron Smeets

N82 sterft tijdens review

Tja, dat risico zit er natuurlijk altijd in als je een toestel van een fabrikant meekrijgt dat nog niet helemaal klaar is voor de consumentenmarkt.

Neemt niet weg dat ik het nog steeds een super goede actie vind van Nokia om de N82 al aan een aantal journalisten en bloggers mee te geven tijdens de officiële presentatie en dus ruim voordat de eerste testmodellen normaliter de markt zouden gaan bereiken.

Het is dus alleen jammer dat een van de bloggers die sinds enkele weken met een N82 rondloopt, Stefan van IntoMobile, nu met een dode N82 opgescheept zit.

Hij wilde gisteren nog snel een paar foto’s maken voor zijn review en vervolgens stierf zijn Nokia tijdens het openen van de camera applicatie.

Intussen heeft hij al veel geprobeerd om het probleem op te lossen, inclusief een hele nacht ‘knutselen’, maar vooralsnog is het hem nog niet gelukt zijn N82 te reanimeren en dus ziet het er naar uit dat Nokia hem van een nieuw exemplaar zal moeten voorzien.

Behalve het feit dat Stefan nu dus even niets meer kan reviewen, zover het de N82 betreft, twijfelt hij ook of hij de review wel online moet zetten. Ik zeg, gewoon doen Stefan! Shit happens en ik kan me niet voorstellen dat het toestel, waarover tot nu toe vrijwel alleen nog maar positieve berichten te lezen waren, door die ene crash ineens zo slecht geworden is. . .Gerelateerde links:
'Flits fotos' van de N82 en N95 vergeleken
Goede move van Nokia tijdens de introductie van de N82
Camera van de N82 beter dan die van de N95?
Uitpakvideo van de Nokia N82
Nokia N82 nu officieel aangekondigd
Nokia N82 'officieus' bevestigd
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.