Entertainment
04 maart 2011 - Ron Smeets

N64oid, een Nintendo 64 emulator voor Android (video)

Er zullen ongetwijfeld (retro) Nintendo fans zijn die een Android smartphone hebben. Welnu, die kunnen, met behulp van de N64oid emulator daarop nu ook hun oude Nintendo 64 games spelen.

Hieronder kun je een videodemo van N64oid bekijken. De games lopen schijnbaar niet op volle snelheid (ben zelf overduidelijk geen Nintendo 64 gamer / kenner ;-)) maar het werkt op zich wel aardig voor zover ik het kan beoordelen.

Ik weet alleen niet in hoeverre de touchscreen controls de beleving van het Nintendo 64 gamen (negatief) beinvloeden. Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.