Nieuws
06 december 2007 - Ron Smeets

Één op de vijf Franse iPhones is simlock vrij

In de eerste vijf dagen nadat de iPhone in Frankrijk op de markt gekomen is zijn inmiddels 30.000 exemplaren over de toonbanken gegaan.

Daarvan zijn 6.000 exemplaren simlock vrij verkocht. Gezien de relatief hoge prijs, 749 Euro, is dat best nog een behoorlijk aantal.

Helaas is niet bekend hoeveel van die unlocked iPhones uit Frankrijk naar andere Europese landen 'verdwenen' zijn.

Zoals bekend is Frankrijk sinds eergisteren weer het enige land waar de iPhone simlock vrij verkocht wordt. Nadat T-Mobile de rechtszaak tegen Vodafone in Duitsland gewonnen had werd de verkoop van simlock vrije iPhones daar direct weer gestaakt. Het is niet bekend hoeveel toestellen T-Mobile in de week dat hij zonder abonnement, voor 999 Euro, verkrijgbaar was verkocht heeft.Gerelateerde links:
Ongeveer 1000 kopers in de rij voor de Franse iPhone
Franse simlock vrije iPhone goedkoper dan Duitse?
Franse iPhone toch naar Orange
Ulocked iPhone kost €749 in Frankrijk
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.