Entertainment
06 juli 2008 - Arjan F Olsder

N-Gage Review: Space Impact Kappa Base

Ben jij into hardcore shooters? Dan is Space Impact Kappa Base zeker een game waarin je jezelf helemaal kan verliezen. Deze eerste shoot-em-up voor de N-Gage laat zien dat het platform goed voorbereid is op heftige actie.

Normaal kies ik snel voor de casual games wanneer ik daar de kans voor krijg. Echter speelde ik Space Impact al met veel plezier op mijn 3310 en 5210. Zeker de moeite waard dus om deze N-Gage game naar binnen te halen en eens een weekendje goed door te spelen.

Dat laatste, een weekendje goed doorspelen, is zeker nodig voor Space Impact. In de game komen zoveel vijanden jouw kant op, dat je je goed moet concentreren op het ontduiken van alle lasers en bommen die langs jouw Skyblade vliegen. Op bepaalde momenten is dit zelfs zo hevig dat je totaal vergeet naar de graphics van de game zelf te kijken. De auto-fire oplossing die het spel standaard aanbiedt is dan ook een zeer welkome oplossing om een beetje door te kunnen spelen.

Over graphics gesproken, de game wisselt sterk tussen cartoons voor de verhalen en 3D graphics in de game zelf. De graphics lopen extreem soepel, ook bij veel gebeurtenissen op het scherm (getest op een N95). De geluiden zijn basic, maar dat is in deze game zeker niet erg. Het geeft me ook een beetje een retro gevoel.

Kort samengevat is Space Impact dus geen game die iedereen spelen wilt. Het is echt een hardcore vertical shooter en daar moet je van houden (zoals in mijn geval). Voor diegenen die van het genre houden is het echter een game om zeker dagen zo-niet weken mee zoet te zijn.Gerelateerde links:
One Minute Review: Namco Arcade Golf
One Minute Review: Sim City Societies

Over de auteur: Arjan F Olsder