Entertainment
06 juni 2008 - Arjan F Olsder

N-Gage Review: Snakes Subsonic

Vandaag kijken we naar de game Snakes Subsonic. Snakes Subsonic is de nieuwste telg van de Snake familie die al sinds de 3210 op diverse Nokia telefoons te vinden is.

Hoewel Snake er altijd lief en aardig uit heeft gezien, is de techno look & feel nu echt de realiteit geworden. Snake is zelf niet alleen 3D, maar gedurende het spel kantelt de wereld om je heen met je mee om op die manier niet alleen een uitdaging te bieden in het overleven tot alle 'kristallen' gepakt zijn, maar ook om alle delen van de levels te vinden.

Redelijk nieuw in Snakes Subsonic is de mogelijkheid om power-ups slim in te zetten. Je kan niet alleen schilden verzamelen die je onkwetsbaar maken, maar ook raketten verzamelen om jouw tegenstanders op te blazen.

In de single player versie is het de bedoeling om binnen de werelden alle groene kristallen te pakken. Daarnaast zijn er ook blauwe kristallen. Deze kristallen staan op blauwe aaneengesloten vakjes. Het is de bedoeling dat je ze dan ook allemaal pakt zonder deze blauwe vlakken te verlaten. Gaat dit mis, dan komen de kristallen weer terug. Wanneer je alle groene kristallen verzameld hebt, ga je door naar de volgende wereld.

Wanneer je met meerdere personen speelt, bijvoorbeeld via het online N-Gage netwerk, is het niet langer de bedoeling om alle kristallen te vinden, maar om als eerst een bepaald punten aantal te bereiken.

Maar...

Ik zal eerlijk zijn. Snakes Subsonic valt toch een beetje tegen als je een lekker pick-up & play casual mobile game verwacht. De game heeft soms moeite met renderen waardoor de framerate terug loopt. Ook wordt lang niet altijd de hele horizon gerenderd waardoor bepaalde objecten pas erg laat op het scherm verschijnen. De gameplay is ook niet zo 'subsonic' als je zou verwachten want de Snake kruipt gewoon langzaam voort.

Snakes Subsonic ziet er super cool uit, maar de oudere Snake die gratis te vinden is via de download applicatie die op de meeste N-Gage toestellen zit is gewoon leuker. Gelukkig zijn er nog zat andere, leukere N-Gage games die we de komende tijd onder de loep zullen nemen. Voor iedereen die toch even wil zien wat ik nou allemaal bedoel, check de trailer op MGB-TV.Gerelateerde links:
De menselijke variant van Snake
“Snake” op je mobiel !
Nokia herlanceert het N-Gage game Platform
Mobile Gaming gaat nu pas echt 'los'

Over de auteur: Arjan F Olsder