Entertainment
08 juli 2008 - Arjan F Olsder

N-Gage Review: Mile High Pinball

Mile High Pinball is de eerste pinball game die je in de kroeg zeker niet tegen zal komen. Waarom niet? Omdat iedere tafel een 'mile' oftewel 45 schermen groot is! Jawel, na een minder succesvolle release op de N-Gage 1, is het spel nu in een verbeterde vorm teruggekeerd.

Nu vraag je je natuurlijk af wat er uniek is aan een pinball game met 45 schermen. Dat zit zo, de schermen zitten boven elkaar. Dat betekend dat je iedere keer je best doet om de bal naar het scherm boven je te stuiteren. Als je pecht hebt, valt de bal echter net zo hard weer een paar schermen naar beneden. Ieder scherm is een pinball tafel op zich.

Het idee is niet nieuw. Op de MSX speelde ik al een pinball spel dat 3 schermen hoog was. Echter brengt Mile High Pinball een hoop nieuwe interactiviteit die veel andere pinball machines duidelijk missen. In MHP speel je namelijk in ieder scherm wel een soort van mini puzzle. Zo is het de bedoeling om bijvoorbeeld alle letters van een bepaald woord te raken, of een 'eindbaas' uit het scherm te flipperen.

De graphics van MHP zijn niet echt indrukwekkend en dat geld ook voor het geluid, maar dat maken de gameplay en de uitdaging zeker goed. Met 45 schermen te verslaan, zal je de game niet snel uitspelen (ons lukte het in iedergeval niet). Mile High Pinball is dus zeker een N-Gage game zoals we er meer willen zien.Gerelateerde links:
One Minute Review: Namco Arcade Golf
One Minute Review: Sim City Societies

Over de auteur: Arjan F Olsder