Nieuws
12 januari 2009 - Ron Smeets

My Order wint Innovation Award, concurrent Mober gelanceerd

MyOrder, het mobiele bestel- en betaalsysteem voor de Horeca dat enkele maanden geleden gelanceerd werd, heeft vandaag de Horecava Innovation Award 2009, de prijs voor de beste innovatie in de horeca-branche, gewonnen in de categorie Services.

Volgens de Jury heeft MyOrder goed geluisterd naar de trendwatchers die in de communicatie van de toekomst een hoofdrol voorspellen voor de mobiele telefoon en geldt de dienst als een van de voorlopers.

Toeval of niet (ik denk van niet ;-)) maar vadaag is een vergelijkbare service gelanceerd: Mober. Daarbij wordt overigens geen gebruik gemaakt van SMS betalingen. Mober is bedoeld voor (ongeduldige) klanten die direct bij binnenkomst in Horeca gelegenheid willen bestellen zonder dat ze op een ober moeten wachten.

Bestellen via Mober kan per SMS of via de mobiele Mober website. Zend je bestelling naar 2211. Het bericht dat je moet verzenden zie je hieronder. 

Mober<spatie>locatiecode<spatie>tafelnummer<spatie>aantal<spatie>mobercode <etc…>

De locatiecode en mobercode (per product) vindt je op de menukaart. Nadat je het bericht hebt verzonden, ontvang je binnen enkele seconden een bevestiging van je bestelling en het bedrag dat je moet afrekenen. Vervolgens wordt je bestelling gebracht en kun je afrekenen bij de ober.

Voorbeeld: De locatiecode van je bar waar je op dat moment bent is VZ. Je zit aan tafel 15 en je bestelt 2 bier (mobercode op de kaart voor bier is ‘b’) en 1 koffie (mobercode op de kaart voor koffie is ‘k’). Je SMS-bericht ziet er dan als volgt uit: Mober vz 15 2b 1k

Bestellen via het mobiele web: Ga met de browser van je telefoon naar m.mober.nl en voer je bestelling in. 

Voor bestellen via het mobiele internet gebruik je ook de locatie- en mobercodes zoals je die op de menukaart vindt. Nadat je je bestelling hebt verzonden ontvang je via SMS de bevestiging en het bedrag dat je moet afrekenen.

Er is dus wel een belangrijk verschil tussen beide systemen. My Order is namelijk gekoppeld aan Rabo SMS Betalen. Bij Mober moet je wel nog gewoon cash of een pinpas op zak hebben om je bestelling af te rekenen.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.