Toestellen
02 september 2007 - Ron Smeets

My First LG? De 'Viewty' aka KU990

Hij was al enkele malen in het geruchtencircuit opgedoken en ook offcieel al aangekondigd, maar hier in Berlijn pakte LG de KU990 voor het eerst uit als zijnde de 'Viewty'.

Ik weet niet wat jullie van die naam vinden maar ik vind het helemaal niets. De naam roept bij mij het idee op dat het een stukje speelgoed is. Enfin, 'what's in a name' zullen we maar zeggen.

De Viewty. . . nee, ik noem hem toch maar gewoon KU990, is een 5.1 megapixel camphone met een full touchscreen front. Om een of andere reden moest de dame van LG op de stand, in het bijzijn van haar Koreaanse bazen het toestel zelf vast blijven houden terwijl ik probeerde foto's te maken. Dat is ook te zien aan de kwaliteit ervan.

Dan het toestel zelf. Zoals gezegd heeft de KU990 een 5.1MP camera waarmee je ook videopnames kunt maken. Leuk is dat je die opnames ook met een snelheid van 120 frames/second kunt maken zodat ze, wanneer ze weer afgespeeld worden, in slow-motion getoond worden.

Ander groot nieuws is volgens LG het feit dat je de foto's zowel met auto- als manual focus kunt schieten. Een instelling die de gebruiker zelf kan aan- of uitzetten. Jammer is de bediening van de autofocus. Om de lens zit een multifunctionele bewegende ring die met een veermechanisme telkens terugspringt in de oorspronkelijke stand. Handig als je die knop gebruikt voor het selecteren van menu items en/of muziek, maar bij het fotograferen en filmen is het lastig. Bovendien denk ik dat die veer op den duur het zal begeven. Weten doe ik dat natuurlijk niet zeker, maar mijn ervaringen met een vergelijkbare bediening op de N93 doen dat vermoeden.

Verder ziet de KU990 er wel leuk uit. Over de prijs is LG het intern nog niet eens. De PR dame wist mij te vertellen dat hij tussen de 300 en 600 Euro zal gaan kosten. Waarom zo'n groot verschil? LG heeft besloten de KU990 tussen de Shine en de Prada te gaan positioneren. En die toestellen kosten respectievelijk 300 en 600 Euro.

De KU990 moet binnen nu en zes weken (medio oktober) al in de winkels liggen. ik denk dan ook dat men de prijs wel al weet maar hem gewoon nog even 'geheim' wil houden.Gerelateerde links:
LG introduceert officieel de KU990
LG Youtube phone met 5MP cam in oktober bij Vodafone
LG's YouTube Phone, de KU990?
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.