Nieuws
09 maart 2012 - Redactie MobileCowboys

MWC 2012, The Directors Cut

Mobile World Congress 2012 zit er al een week op, MobileCowboys was voor de zevende keer aanwezig en voor mij persoonlijk de eerste volle week in Barcelona. Het was een week van lange dagen, over het algemeen niet erg gezond eten en drinken, stress, maar ook veel lol.

Eerder konden jullie al de MWC 2012 in 120 seconden video zien, maar we hadden nog zoveel leuke momenten die daar niet in te zien waren dat we besloten om nog een "Directors Cut" video te maken.

Voor de techies, voor de verslaggeving van het Mobile World Congress maakte we gebruik van een Sony AX2000 Full HD Exmor CMOS-sensor met G-lens en 20x zoom. De camera is zeer compact en licht en heeft alle features die nodig zijn om uiteenlopende omstandigheden te filmen. Daarnaast hebben we een GoPro ingezet (ook in Full HD) om opnames te maken vanaf de MobileCowboys auto en op het strand. Het geluid namen we op middels een Sure SM58, Sony XM1, AKG zender en Sennheiser dasspeld microfoon. Verder hadden we nog een Canon EOS 5D Mark II met diversen lenzen en flitser bij ons, een Manfrotto MonoPod een LED cameralamp. Een 15 inch MacBook Pro met Final Cut Pro 7 en Compressor om de filmpjes te monteren en te encoderen. Via o.a. Droam en snelle upload in het perscentrum werden filmpjes naar Youtube en deze site gebracht.
De video heeft een hoog fun gehalte kan ik alvast zeggen en er zijn een hoop van onze collega's die ook "meespelen" ik hoop dat jullie er na het zien van de video net zo'n prettig gevoel aan overhouden als dat ik aan MWC 2012 heb overgehouden. Op naar MWC 2013 zou ik zeggen.

Foto is van Cowboy Martijn Derks

Over de auteur: Redactie MobileCowboys
 
De redactie van Mobilecowboys. Wil je iets melden of vragen neem dan contact op via: redactie@mobilecowboys.nl