Nieuws
09 februari 2011 - Ron Smeets

MWC 2011 preview; Nokia en LG

Vandaag het tweede deel van onze preview voor het Mobile World Congress. Nadat Dennis en ondergetekende gisteren Sony Ericsson en Samsung besproken hebben is het nu de beurt aan Nokia en LG.

Daarbij moet ik wel meteen even vermelden dat wij deze opnames gemaakt hebben vóórdat de commotie rondom Stephen Elop's 'uitgelekte' memo ontstond.

Dat wordt dus niet als zodanig besproken, maar rondom Nokia is de afgelopen weken en maanden al zoveel te doen dat we toch genoeg interessante onderwerpen hadden. Ik noem het wederom niet prominent verschijnen van de wereldmarktleider en de steeds hardnekkiger wordende geruchten over een samenwerking met Microsoft's Windows Phone 7 OS.

En wat LG betreft. Tsja, die fabrikant heeft het afgelopen jaar de smartphone trein volledig gemist en beloven dat in 2011 op indrukwekkende wijze te gaan rechtzetten. De komst van een 3D Smartphone (Optimus 3D) en een Android Tablet lijken daar de eerste voortekenen te worden. Enfin, kijk zelf maar.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.