Entertainment
23 april 2012 - Ron Smeets

Muziq maakt een quiz van je iTunes bibliotheek

Over een paar dagen zal Muziq, een iPhone App, tijdens de Tafel van Appril, op de 27e van deze maand, officieel beschikbaar komen.

Muziq is een spelletje van Samuel Colak die ook het verslavende Bejeweled ontwikkelde. Muziq gebruikt je eigen iTunes bibliotheek als basis voor een quiz waarbij je de juiste cover (album art) moet kiezen bij een fragment dat afgespeeld wordt.

Wanneer je maar een paar (honderd) nummers op je iPhone hebt staan dan is het natuurlijk niet zo'n moeilijk spelletje. Ik kwam echter al snel tot de ontdekking dat het een stuk lastiger wordt wanneer je, zoals ik dus, meer dan 6500 nummers in iTunes hebt staan waarvan ik een groot aantal zelf nauwelijks meer herkende ;-) Dan wordt het kiezen van de juiste cover een hele uitdaging. Letwel, het is ook erg handig dat je ervoor zorgt dat alle nummers voorzien zijn van (de juiste) album art. Om het moeilijker, of makkelijker, te maken kun je kiezen uit muziekfragmenten van 5, 10 of 15 seconden.

Vooralsnog zal er alleen een single-player versie beschikbaar komen, maar de maker heeft al laten weten dat op termijn ook een multiplayer versie uitgebracht gaat worden (middels een update waarschijnlijk). Dan kun je de quiz ook spelen met de iTunes bibliotheek van andere tegenstanders.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.