Nieuws
29 september 2006 - Ron Smeets

Muziekkeuze per SMS

De organisatie van een Spaanse Beach Party heeft een outdoor SMS primeur.

Tijdens de festiviteiten kunnen de bezoekers via schermen die op het strand hangen hun favoriete muziek uitkiezen en per SMS naar de DJ sturen. Die zal vervolgens de nummers waar het meest op gestemd wordt draaien en zo de avond muzikaal invullen.

Om de aandacht van de bezoekers te trekken, en wellicht te voorkomen dat de DJ zonder verzoekjes komt te zitten, kunnen de schermen ook gebruikt worden om SMSjes naar andere bezoekers te sturen die hopelijk ook naar het scherm staan of zitten te staren.Gerelateerde links:
SMS complot bij American Idol?
SMS 'prietpraat' op grootbeeld
Miss Belgie koopt titel per SMS
Stemmen per SMS primeur in Zwitserland
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.