Nieuws
06 november 2005 - Ron Smeets

Muziek van EA Games ook als ringtone

Binnenkort kunnen gamers hun mobieltje laten rinkelen met de themamuziek uit spellen als Medal Of Honor of The Sims.

Gameproducent EA heeft een deal gesloten met de Nettwerk Music Group voor het digitaal en commercieel aanbieden van de muziek uit ruim 30 spellen via o.a. iTunes, MSN, Yahoo! Music en Rhapsody. Behalve de complete songs en soundtracks zullen ook ringtones aangeboden worden als download.

EA heeft hiertoe besloten omdat men ervan overtuigd is dat de fans van populaire games net zo snel een ringtone zullen downloaden als fans van Star Wars of Jaws waarvan de muziek al jaren als ringtone beschikbaar is.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.