Toestellen
23 mei 2006 - Ron Smeets

Muziek GSM van BenQ komt in September

We zagen hem al op tijdens 3GSM afgelopen Februari, toen ie nog onder de naam 'Venus' gepresenteerd werd.

Deze week kondigde de toestelmaker aan dat deze multimedia GSM alsBenQ EF71in September naar Europa komt. Behalve het opvallende aluminium design met zowel de muziekbediening, een 2MP cam en OLED display aan de voorzijde van het toestel is het een tri-band clamshell GSM.

Tot de overige specs behoren onder andere ingebouwde 3D surround speakers met tien kanaals equaliser voor optimaal luistergenot (voor zover je dat van een GSM mag verwachten)en een 2.2inch display van 176 x 220 pixels. De 24 Mb intern geheugen is uit te breiden dankzij de MicroSD card optie en BenQ levert er standaard al eentje van 256Mb bij.

Qua connectivity beschikt de EF71 onder andere over Bluetooth en een USB poort. De accu gaat ongeveer 225 uur mee in standby toestans en kan behalve via het normale lichtnet ook via de USB poort opgeladen worden.Gerelateerde links:
BenQ HSDPA toestel komt in juli
BenQ pakt flink uit in Hannover
Vier nieuwe design GSM's van BenQ-Siemens
Mobiel muziekluisteren wordt populairder
Omzet mobiele muziek naar kwart miljard
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.