Concepten
16 februari 2010 - Redactie StyleCowboys

Muziek bedienen met je ogen

Tja, je komt hier wat tegen op het MWC. Dat bleek gisterenmiddag wel weer toen ik langs een stand liep waar een hoge concentratie japanners-chinezen aanwezig waren.

Hier was te zien hoe je met behulp van je ogen, een muziek nummer (op je telefoon of Mp3) kunt vooruit- of terug spoelen.

De werking van deze techniek is eigenlijk vrij simpel te begrijpen. Wanneer je met je ogen naar links kijkt worden de electroden door je oogbollen aan je linkerkant van je hoofd positief en aan je rechterkant negatief.

Wanneer je vervolgends naar rechts kijkt, worden je electrode aan je rechterkant positief en aan je linkerkant negatief. Een vrij eenvoudige basis die je nodig hebt wanneer je als fabrikant oordopjes gaat ontwerpen welke deze positieve en negatieve electrodes kunnen opvangen. Aan de linkerkant van de onderstaande foto is de werking van electrodes nogmaals met behulp van 3 plaatjes beschreven. Hopelijk is het plaatje niet te klein voor jullie. Rood is positief, blauw is negatief.

Op bovenstaande foto zie je aan de rechterkant misschien nog met moeite de commando´s welke je aan je muziek apparaat kunt doorgeven. Enkele voorbeelden van muziek commands zijn:

  1. Van links naar rechts kijken is afspelen of pauzeren.
  2. Een langere periode naar rechts blijven kijken is ¨Next track¨.
  3. Een langere periode naar link blijven kijken zal neem ik aan ¨last track¨ zijn.
  4. Door je ogen met de klok mee te draaien, zet je de muziek harder.
  5. Waarschijnlijk zet je die muziek ook weer zachter door met je ogen tegen de klok in te draaien.
  6. Muziek uit zetten doe je door met je ogen van links naar rechts te kijken.

Deze technieken zouden gelukkig ook werken wanneer je je ogen dicht hebt. Op deze manier kom je op straat tenminste niet helemaal als een ¨gek¨ over :-P

Over de auteur: Redactie StyleCowboys
 
De redactie van Stylecowboys is te bereiken via redactie@stylecowboys.nl