Toestellen
17 november 2005 - Ron Smeets

Musicphone met stemherkenning

LG's nieuwste muziektelefoon, de KP4700, is voorzien van stemherkenning waarmee de gebruiker, tijdens het luisteren naar muziek, nummers kan opzoeken of zelfs een SMS kan sturen.

Bovendien is het toestelletje, een slider, klein genoeg om hem met de bijgeleverde ketting om je nek te hangen als een 'normale' MP3 speler.

Natuurlijk zal deze MP3 GSM voorlopig niet in Nederland leverbaar zijn, maar een schrale troost is dat ook de Koreanen nog ff moeten wachten. LG hoopt het toestel daar binnen 1 jaar in de winkels te hebben liggen.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.