Toestellen
26 september 2006 - Ron Smeets

Music Edition N70 en N73 niet echt spectaculair

Alsof Nokia met de aankondiging van de N75 en N95 nog niet genoeg nieuws te melden had vandaag, introduceerde men ook nog een geupdate versie van de N70, N73 en N91, de zogenaamde Music Editions van deze N-Series modellen.

De nieuwe specs van deze drie toestellen klonken aanvankelijk bijzonder hoopgevend voor muziekliefhebbers, maar uiteindelijk bleek alleen de N91 een substantiele upgrade te hebben ondergaan. Deze krijgt nu namelijk standaard een 8Gb harddisk in plaats van de 4Gb dier er tot nu toe in zat.

De aangekondigde 1 en 2Gb geheugenoptie voor de N73 en N70 blijkt niet meer te zijn dan een standaard meegeleverde geheugenkaart en de mini-jack aansluiting wordt grealiseerd door middel van een adapter die die je daar insteekt waar je normaliter de standaard erbij geleverde headset inplugd.

O ja, er is nog één ding wat alledrie de toestellen onderscheidt van hun 'oude' modellen; Ze zijn nu in zwart leverbaar.Gerelateerde links:
Nokia N75: kleinste N-Series multimedia phone
Drie dagen met de Nokia N91; een review
Nokia Brandname voor musicphones
Nokia 3250: low-budget musicphone
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.