Nieuws
07 november 2010 - Ron Smeets

Multitouch op de Sony Ericsson X10

Het heeft even geduurd, maar de het Android 2.1 upgrade proces voor de Sony Ericsson Xperia X10 is in gang gezet. Ik heb er eerder deze week eentje opgehaald bij Sony Ericsson zelf en moet zeggen dat de eerste ervaringen bijzonder goed zijn. Het toestel, en dan vooral de UI, is echt een heel stuk sneller geworden. Maar ik mis nog steeds de multitouch functie.

Toch zijn sommige hackers er in geslaagd om multitouch op de X10 te laten werken, zoals in onderstaande video's te zien is. OK, het loopt nog niet echt soepel, maar het kan dus wel. Nu nog hopen dat Sony Ericsson er zelf ook aan wil geloven ;-))

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.