Nieuws
13 juni 2010 - Ron Smeets

Multitouch hack voor resistive Windows Mobile smartphones

Hacker / developer OndraSter is er in geslaagd om een multitouch functie te ontwikkelen voor Windows Mobile toestellen met een resistive touchscreen.

Op het forum van XDA-developers zegt hij dat zijn oplossing zowel in het foto-album als in Opera 9.7 op zijn HT Touch Pro2 werkt. Dat zou cool zijn, toch?

De hack is nog niet voor iedereen beschikbaar. Dat zou nog een dag of vijf duren. In onderstaande video van OndraSter kun je een demo zien. Daarin wordt de multitouch functie echter alleen getoond in combinatie met Opera.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.