Toestellen
03 december 2006 - Ron Smeets

Multimediaphone met SideKick look van Samsung

Zie hier de Samsung SCH-B550, een multimedia GSM cq Gamephone voor de gemiddelde bellende gamer (of andersom). Een toestel dat moet kunnen concureren met de PSP en de Nokia N-Gage.

Standaard is de B550 voorzien van een 2MP camera, Multimedia speler, DMB Mobile TV en Bluetooth, maar ook diverse gaming hard- en software zoals 3D graphics, TV out, en een joypad.

De 'normale' GSM toetsen zijn weggestopt achter het display dat dus naar buiten geschoven kan worden als je wilt bellen. Hierdoor krijgt de B550 ook een beetje het uiterlijk van een SideKick.

Helaas is, net als zo vaak, ook dit toestel voorlopig alleen bestemd voor de Koreaanse markt. De prijs, die voor ons dus niet echt interessant zal zijn, is ook nog niet bekend.Gerelateerde links:
Gamephone van Samsung
Een échte gamephone
Nokia zet N-Gage op zijspoor tot 2007
Gamephone met DMB receiver van Samsung
Samsung ontwerpt opvolger voor G100
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.