Geruchten
11 december 2007 - Ron Smeets

Multimedia Smartphone van Dell op komst?

Nog niet zo heel lang geleden maakte Dell bekend dat men stopte met het maken en verkopen van PDA's omdat de markt daarvoor op sterven na dood was.

De computergigant zou voor komend jaar echter een Multimedia / Smartphone in de planning hebben staan, zo luiden de geruchten nu.

Bronnen binnen Forbes weten nu te melden dat Dell bezig is met de ontwikkeling van een mobiel device dat begin 2008 al in de winkels, ofwel de online shop van Dell, zou moeten liggen.

Het toestel wordt geproduceerd in samenwerking met het Taiwanese Quanta en zal onder andere voorzien zijn van diverse multimedia en internet functies.

Op zich geen ondenkbaar scenario. Zeker gezien het feit dat Dell eninge tijd geleden de ex VP van Motorola, Ron Garriques, inlijfde.Gerelateerde links:
Dell in de GSM business
Alles-in-één dock voor Dell Axim
Dell's kijk op toekomstige laptop's
Skype op Dell Laptops
Dell's MP3 avonturen voorbij
Verkoop van pda’s zakt in
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.