Toestellen
24 november 2006 - Ron Smeets

Multimedia Smartphone met TV ontvanger van GSmart

Gigabyte heeft deze week haar nieuwste Multimedia Smartphone gepresenteerd, de GSmart i120.

Behalve de 'standaard' Smartphone specificaties zoals Push Email, Microsoft Pocket Office en -MSN, een 2.1 Megapixel camera en WiFi is de GSmart i120 ook uitgerust met een TV Tuner voor de ontvangst van zowel NTSC, PAL en SECAM uitzendingen. Het enige minpuntje is wel de ietwat extreme antenne aan de zijkant van het toestel die gelukkig wel weggeklapt kan worden (zie foto na de klik).

Behalve het ontvangen van TV signalen heeft de ingebouwde Tuner ook een opname-functie zodat je de overdag opgenomen programma's ook werktijd kunt bekijken op het 2.4 inch QVGA TFT display.

Behalve de reeds genoemde specificaties heeft de i120 ook een microSD geheugenkaart, 64MB RAM en 256MB ROM, Bluetooth, een FM Tuner en Tri-band GSM. Als operating systeem is Windows Mobile 5.0 gekozen en een Intel PXA272 processor van 416MHz moet voor voldoende performance zorgen.

Wat de i120 moet gaan kosten en of ie in Nederland uit zal komen is nog niet bekend. Voorlopig hou ik het erop dat we 'm alleen in bepaalde delen van Azie zullen gaan tegenkomen.Gerelateerde links:
Cartoon GSM's van Gigabyte
Nog een cartoon GSM
Engelse Mobile TV klanten betalen kijkbelasting
Gigabyte GSM's voor breed publiek
Mobiele televisie heeft de toekomst!
Nieuwe speler op toestelmarkt
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.