Accessoires
12 juni 2010 - Ron Smeets

Multifunctionele festival laarzen van Orange

De afgelopen jaren nam Orange in Engeland telkens een groene stroom gadget mee naar het Glastonbury festival. Na zonne- en wind energie is  dit jaar gekozen voor een concept dat werkt op warmte.

Zie hier de 'Power Wellies', ofwel multifunctionele festival laarzen. Behalve dat ze ervoor zorgen dat je tijdens regenbuien geen natte en bemodderde voeten krijgt kunnen ze ook je mobieltje opladen. 

Daarvoor moet je dan overigens wel niet te veel stil staan want met koude voeten werken ze niet ;-) In de zolen van de laarzen zijn thermo-electrische modules van halfgeleiders verwerkt die de warmte van je voeten en de kou van de grond omzetten in stroom. Als je zo'n 12 uur met je (zweet)voeten op de koude grond hebt staan stampen kun je je mobielje een uur lang opladen. Meer dan genoeg om weer even te kunnen SMS'en en bellen. wellies

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.