Nieuws
26 januari 2009 - Ron Smeets

Multi-Touch op de T-Mobile G1

Ruim twee maanden geleden zagen we al een demovideo waarin multi-touch bediening op de G1 getoond werd.

Inmiddels heeft de bedenker van deze hack, want je moet namelijk de firmware van de G1 re-flashen waardoor je de garantie kwijt raakt, een werkende versie online staan die iedereen met een G1 zo kan installeren. Letwel: dit is niet iets voor onervaren gebruikers. Lees dit eerst.

Als je het aandurft, al dan niet met nog ietwat gedetailleerdere instructies, dan kun je hieronder alvast een demovideo zien van de werkende multi-touch bediening op een G1.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.