Accessoires
02 maart 2009 - Ron Smeets

Multi-Touch op de Nokia 5800

Nokia's eerste serieuze touchscreen phone, de 5800 XpressMusic, wordt natuurlijk, net als alle mobieltjes met een aanraakscherm die de laatste anderhalf jaar op de markt gekomen zijn, vaak vergeleken met de iPhone. Misschien niet helemaal reëel maar helaas ontkomen we er niet aan.

Een van de 'iPhone functies' die je bij andere toestellen nog nauwelijks terug ziet komen is de multi-touch bediening. Eerder zagen we al doe-het-zelf oplossingen van (hobby) ontwikkelaars voor de N95 en de G1. En nu is er ook experimentele multi-touch software voor 5800 XpressMusic, gemaakt door Jamie Fuller. Het videobewijs:

http://www.youtube.com/watch?v=XndW7YlvYjU
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.