Nieuws
18 november 2010 - Ron Smeets

Multi touch (of pinch to) zoom vanaf volgend jaar op de X10

Stop de persen! Sony Ericsson heeft bekend gemaakt dat er in het eerste kwartaal van 2011 een update voor de Xperia X10 gaat komen die pinch to zoom (multi touch) mogelijk maakt.

Natuurlijk, de Zweeds-Japanse fabrikant heeft vanaf het eerste moment dat de X10 gepresenteerd werd, een jaar geleden, al geroepen dat het toestel géén multi touch zou ondersteunen, maar daar komen ze nu, rijkelijk laat als je het mij vraagt, dus op terug. De belangrijkste reden? De gebruikers hebben er (een jaar lang ;-)) om gevraagd.

OK, het is misschien wat laat voor de X10, maar Sony Ericsson heeft uiteindelijk wel naar haar klanten geluisterd dus. Hieronder staat een video van het 'work-in-progress'. Er is duidelijk nog wat werk aan de winkel voordat deze update uitgerold kan worden maar er wordt nu ook al bij gezegd dat de hard- en software van de X10 eigenlijk niet geschikt zijn voor multi touch en dat het in sommige applicaties dus een beetje crappy kan werken. Het met twee vingers in- en uitzomen van foto's zou echter wel prima gaan functioneren. Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.