Nieuws
29 juni 2007 - Ron Smeets

Multi-standaard Mobile TV chipset van Samsung

Als het aan de Koreaanse toestelmaker Samsung ligt dan kunnen we binnenkort (lees: ergens in 2008) met één multimedia mobieltje afstemmen op alle mogelijke mobiele TV formaten en –standaarden.

Met de aankondiging van een nieuwe chipset, ‘s werelds eerste 65 nanometer (nm) multi-standard channel decoder (S3C4F31) en multi-band radio frequency (RF) tuner (S5M8602) die dus ook multi digital mobile TV standaarden, inclusief DVB-H/T, DAB-IP, ISDB-T, en DMB (digitaal video over de ether) ondersteund komt zo’n toestel in ieder geval een stuk dichterbij.

De chipset wordt eind 2007 in productie genomen en zal naar verwachting dus ergens in 2008 in de eerste (Samsung) multimedia toestellen verschijnen,

Nu maar hopen dat Mobiel TV en –Video kijken ook nog eens écht populair wordt ;-)Gerelateerde links:
Mobiel TV kijken weer een stap dichterbij werkelijkheid
Zweden kijken mobiel TV in bed
Mobiel TV kijken tijdens de koffie
Engelsen niet geinteresseerd in Mobile TV
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.