Nieuws
02 februari 2006 - Ron Smeets

Multi-standaard mobile TV Chip

Het Spaanse SIDSA heeft een DVB-H chip ontwikkeld waarmee het mogelijk is om zowel in Europa als Amerika mobiele TV te ontvangen, zolang het de DVB-T of DVB-H standaard betreft.

De meerwaarde van de LOREN-IC chip ligt dan ook voornamenlijk in het feit dat de ontvanger de diverse standaarden die in de Mobiele TV en Videowereld gebruikt worden voor het verzenden van de vedeosignalen (L-band in de VS, UHF in Europa) ondersteund.

Volgens het persbericht: "Technically, the chip fully implements DVB-T and DVB-H standards, and it is very flexible, supporting different interfaces with the host: SDIO, Compact Flash, USB & Ethernet. Besides it is thought to be multi-band, supporting L-band (America) and UHF (Europe)."Gerelateerde links:
Analoge TV ontvanger voor PDA's
LG mikt op mobile video
Veel kijkers voor Mobile TV van Vodafone UK
19 Sky TV zenders in 2006 bij Vodafone UK
Mobiele TV hot in de VS
Real sluit deal met Cingular voor wireless video
Nieuw soort geheugenchip wellicht in GSM's
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.