Nieuws
06 april 2006 - Gerben Mak

MTV's Dirty Sanchez gaat mobiel

MTV Networks heeft voor haar programma Dirty Sanchez een virale campagne met vijf viral video clips gestart. De clips bevatten unieke momenten die nog niet eerder op tv te zien zijn geweest.

In de video’s speelt de Dirty Sanchez-crew een mobiele game, die leidt tot hilarische momenten. Mensen die de viral clips ontdekken op internet, kunnen via het laatste beeld van de clips direct de game per sms bestellen op hun mobiele telefoon. Ook kunnen kijkers van de clip in het laatste videobeeld direct doorklikken naar de campagne website.

“Het lanceren van mobiele games past in de digital media visie van MTV Networks om niet alleen actief te zijn op TV, maar op alle voor onze doelgroep relevante kanalen. De mobiele Dirty Sanchez-game is een gezelschapsspel en onderscheidt zich daarin van gewone mobiele games omdat je het samen met vrienden moet spelen.

De viral campagne onderschrijft dat we daadwerkelijk nieuwe communicatie mogelijkheden willen uitproberen, zowel voor eigen gebruik maar ook om onze ervaringen te delen met onze adverteerders", zegt Branco Scherer, manager Digital Media MTV Networks.

Je moet overigens wel een sterke maag hebben voor deze content, maar de vaste kijkers van het programma zijn daar al aan gewend...Gerelateerde links:
Vodafone en MTV starten 'made for mobile' kanaal
MTV samen met Amp'd Mobile
MTV lanceert twee tv-kanalen voor mobiel
MTV en Warner Music samen in mobiele tv
Over de auteur: Gerben Mak